Розповідаємо, чи потрібно солити воду під час варіння яєць і що це дає.
Деякі господині, коли ставлять варити яйця, обов’язково додають кілька дрібок солі. Прийнято вважати, що так буде легше зняти шкаралупу. Виявляється, спеція потрібна не для цього. Розповідаємо, навіщо підсолювати воду під час варіння яєць насправді.
Навіщо кидають сіль під час варіння яєць
Багато хто думає, що, якщо посолити воду, в якій варитимуться яйця, то це полегшить процес їх чищення. Насправді спецію додають з іншої причини: якщо яйце під час варіння випадково трісне, то сіль (1 ч. л.) попередить витікання білка.
Що потрібно додати у воду під час варіння яєць, щоб вони добре чистилися
Є кілька порад, як варити яйця, щоб вони легко чистилися:
- заздалегідь діставайте яйця з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури;
- спочатку кладіть яйця тільки в холодну воду, а після того, як вона закипить, потрібно зменшити вогонь і продовжувати готувати;
- зварені яйця також потрібно залити холодною водою і дати їм охолонути.
Також для того, щоб варені яйця краще чистилися, радять під час варіння покласти 1/2 ч. л. соди.